Hvordan renser man sølv?

Har de gamle smykker mister sin glans, eller er sølvtøjet blevet mat?

Fortvivl ikke – du får nemt dine smykker og dit sølvtøj gjort rent så det skinner igen!

Navnligt sølvtøj har det med ‘at falme’, da det ofte ligger meget længe uden at blive brugt, men sådan her går du det skinnende og rent igen:

RENGØRING AF SØLV MED SODA

Find en balje eller beholder, som du forer med sølvpapir.
Næste step er at hælde soda (natriumcarbonat) og kogende vand over sølvtøjet. Det er vigtigt at væsken dækker alt sølvtøjet, da overfladen på sølvtøjet ellers ikke bliver jævn.

Når sølvtøjet har ligget i væsken nogle minutter skal du blot tage det op og skulle det under lunkent vand. Derefter pudser du det med en almindelig blød klud.
RENGØRING AF SØLV UDEN SODA

Har du ikke noget soda liggende, så kan du vælge at pudse sølvtøjet med feks en omgang Silvo eller lignende polérmidler. Bemærk dog at disse slibemidler slider på overfladen, så det er ikke den optimale løsning.

I stedet for soda kan salt alternativt anvendes, når dit sølvtøj eller dine smykker skal gøres rent.

Husk desuden at du aldrig må vaske dit sølvtøj i opvaskemaskinen, da opvaskepulveret/tabs kan indeholde nogle stoffer, som kan beskadige sølvet.

Diverse madrester på dit sølvtøj, herunder primært salt, frugt, eddike og vin, er også noget dit sølvtøj ikke har godt af.

Det er derfor en god ide at skylle sølvtøjet hurtigst muligt efter brug. Vand og sulfo er løsningen. Aftørring foregår med en blød ren klud, og undgå at sætte fedtfingre på det aftørrede sølvtøj, da dine fingreaftryk faktisk også er skadelige for sølvtøjet.
Forfatter: Toby

Kontakt mig, hvis du gerne vil være gæsteblogger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *